top of page

Skade 3 dager før VCT Game Changer


Jeg har snakket mye om VCT Game Changers, og hva som skjedde der. Jeg fortalte derimot ikke om dramatikken som utspant seg i dagene som ledet opp til turneringen. Presset før turneringen var høyt, siden laget var ganske nytt og det kom en stor turnering, måtte vi sette inn ett nytt gir i treningen.

Når man går inn i treningsperioder som er mer intense, så kommer man dessverre sjeldent unna skader.

Utøverne vil så gjerne, noe som resulterer i skader eller startende skader.

Dette hendte selvfølgelig med laget!

Vi fikk en skade 3 dager før turneringen. Vi hadde selvfølgelig flere innbyttere klare til å spille, men det optimale er selvfølgelig å stille med fullt lag som er 100%.

Heldigvis tok spilleren en ansvarlig avgjørelse og sa ifra til meg så fort hun kjente en startende slitasje.

Nå er det jo sånn at en av de største grunnene til at utøvere venter med å si ifra om startende skader, og at de også tier når skaden er er faktum er fordi de er redde for å bli benket altså at de ikke får spille. Man ønsker derfor å finne andre muligheter enn å benke spillerene, men dessverre så er det ikke alltid mulig. Å her var det ikke til å unngå.

I dette tilfellet var det et verkende håndledd, noe som kanskje ikke virker som en big deal. Men håndleddet er utrolig viktig for e-sport utøvere.

Om håndleddet verker eller blir skadet så utgår spilling, og gjerne over lang tid. Så her var eneste mulighet å kreve fullstendig to, og ikke delta på treninger de siste dagene før VCT.

Det var en kjip avgjørelse å ta, fordi å stå over trening i dagene som leder opp mot turnering er viktig, både for den enkelte spilleren, men også for laget og dynamikken i laget, spesielt når laget er relativt ferskt. Men en skade har større innvirkning, og helsen til spillerne er selvfølgelig viktigst.

Det er mulig det hadde gått bra og pushe, men den sjansen var jeg ikke villig til å ta.

Derfor ble det en kort benkingen. Og det lille avbrekket gjorde heldigvis nytten.

Pausen innebar ingen spilling på trening, men heller ingen spilling i fritiden, hvile av armen, og lette strekkeøvelser av håndledd.

Turneringen ble vellykket gjennomført, og spilleren kunne delta på turneringen.

Så til tross for et par dager pause, så fungerte det til det beste for alle.

Så moralen i historien er at spillerne må være ærlige med coach om startende skader eller vondter.

Her kom vi inn tidlig, og det var et relativt lite tiltak som måtte settes inn, selv om det kanskje ikke føltes helt slik ut for spilleren det gjaldt.

Men hun fikk deltatt på turneringen, uten smerter og spilte konge!
7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page