top of page

Jentegaming: Its not r**e if its good for me.


Hei.


Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive et blogginnlegg om dette før etter jeg var ferdig med Bachelor i frykt for å selvplagiere meg selv, men når temaet er oppe så klarer jeg ikke å la vær å dele mine tanker rundt temaet.

Jeg kommer til å ta det for meg mer overfladisk nå, men vil gå mer i dybden på dette ved en senere anledning når jeg ikke sitter med bachelor skriving.

Den omhandler en kvinne som går under navnet Taylor Morgan som ber om at Riot tar grep om spillere som snakker om voldtekt og truer med å voldta jenter.

Han brukte en frase i klippet som provoserte sterkt:

"its not rape if its good for me".

Taylor forlater spillet, tydelig påvirket av hva hun er utsatt for, og blir deretter gitt en advarsel av Riot om at hun blir bannet om hun forlater spillet. Rett skal være rett, dette var en automatisk generert banning advarsel, men det setter litt to streker under svaret her. Kvinner prøver å beskytte seg selv, og får smekk på lanken.

Kommentarfeltet under denne posten er helt vilt! Det skrives om at kvinner ikke tåler litt trash talk så får de finne seg et annet sted å være som denne tweeten. Jeg har klippet bort navnet for å beskytte dem mot sin egen dumhet.


Det pekes stadig på at gutta mottar trash talk også, men en direkte trussel om voldtekt er ikke det samme som trashtalk. Trash talk går ofte på hva man gjør, eller er upersonlig, en trussel om en voldtekt er nettopp det - en trussel. Kjønnsdiskriminering er ikke trashtalk, det er diskriminering.

Med å rettferdiggjøre denne oppførselen, gjør man seg til en del av problemet og ikke en del av løsningen. Å bare for å være tydelig, menn er ikke fritatt fra hets i spill de heller, men snakk heller opp om det da, enn å legitimere oppførselen som jenter snakker opp om! Som trener for jentelag i e-sport, som et menneske og kvinne som har jobbet med jentelag i over 6 år, så har jeg gjort meg endel erfaringer med hvordan jenter blir behandlet innen e-sport. Inkludert i turneringer og ligaer å det er mye rart man opplever som kvinnelig e-sport utøver.

Dette var nok årsaken til at det var så viktig for meg å lage Jentecupen så bra også. Fordi man trenger safespacer som jenter.

Forskning viser at å bli utsatt for hets, trakassering og kjønnsdiskriminering faktisk gjør en syk. Man kan bli fysisk kvalm, få hodepine, man er mer disponert for å få andre skader og bli utbrent. Det påvirker måten man spiller på, og det gjør noe med den mentale helsen til spillere. Dette er kanskje den største forskjellen mellom jente og gutte spillere. Forutsetnignene, trakassering og diskriminering. De som snakker ut mot jenter som sier ifra om hva de opplever, er ofte kjappe med å si "bare mute da", men dere, dette er jo et lagspill, og hvordan blir treningen i et lagspill om man må mute medspillerene sine for at de ikke klarer å oppføre seg? Treningen blir jo selvfølgelig forringet. I veien mot å bli god, så må man grinde, man må spille med mange forskjellige mennesker for å tilpasse seg andre spilleres spillemåte og lære av andre. Som kvinnelig spiller er dette mer krevende, fordi man stadig må mute spillet, dette bidrar til å gjøre egentrening for kvinnelige e-sport utøvere mer krevende. Min løsning som jentegamer, er at jeg finner meg en "trygg" gruppe å spille med, og spiller bare med dem. Men det som skjer da er jo at jeg ikke spiller med mange forskjellige, jeg tilpasser meg bare noen spilleres spillestil, og lærer kun av min lille gruppe. Så min læringskurve blir ikke like bratt som om jeg hadde spilt med randoms i ranked.

Og når jentene prøver å lage seg egene steder for å føle seg trygge og kun dyrke sporten og interessen sin så blir de ironisk nok beskyldt for å diskriminere selv.

Vi skal ikke være så redde for å stå opp for at gamingmiljøet skal være med inkluderende med jenter. Vi bør vite om steriotypene og hvordan jenter blir behandlet i gamingmiljøet.

Det er lett å tenke at "det er ikke så ille", men det er det faktisk! Og man gjør ingen en tjeneste, hverken gutta eller jentene med å godta "at det bare er sånn".

Gamingmiljøet er en stor guttegarderobe, og er egentlig et veldig fint eksempel på hva som skjer i et miljø uten vokseninvolvering og noen som kommer inn å justerer atferd.

Jeg håper og tror at den generasjonen gamere som har vært på bredde epsort lag vet og er lært opp bedre, men det krever faktisk at vi som jobber i bredden, vet om og anerkjenner at slik oppførsel faktisk eksisterer.

Og at vi som jobber i Eliten faktisk tar grep og lærer opp våre spillere i hvordan man oppførerer seg og tar et standpunkt i denne saken.

Å det er 2 viktige standpunkt å ta opp i denne saken .

  1. Stopp trakassering av kvinner i e-sport

  2. Stopp å trakassere menn som snakker opp om uakseptabel oppførsel!

For de gutta som står opp å sier noe, gjør ikke nødvendigvis dette uten konsekvenser. De blir kalt "whit knight" og "simp" fordi de snakker opp om det de er vitner til.


Å sist men absolutt ikke minst så vil jeg si at det er utrolig mange flotte, stødige og engasjerte gutter og menn som overhode ikke støtter slik oppførsel, som reagerer og tar konsekvensene for å si ifra, og de vil jeg takke! For de kan velge å være stille og ha det behagelig selv, men de velger å si noe! Å det står det respekt av! Og jeg velger å tro at det er flere av denne typen gutter og menn i gamingmiljøet, men de andre er så mye mer høylytte!46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page