top of page

Jentecup og Jentegaming


Nå nærmer det seg Jentecup med stormskritt! 6 april braker det løs!

Vi har 5 påmeldte lag, og håper vi får flere! Motivet bak dette arrangementet er flere ting egentlig. Dette er jo et tiltak som er en del av et Eamus + prosjekt som E-sport Alliansen er en del av. Dette skal bidra til å inkludere jenter i større grad i e-sport.

Jeg ble leid inn som prosjektleder av E-sport Alliansen for prosjektet, noe jeg er kjempe stolt av. Jeg er ydmyk for tilliten jeg har fått, og jeg ønsker virkelig å gjøre en god jobb her.

Inkludering av jenter i e-sport er et utrolig viktig arbeid, og jobben med å inkludere jenter og kvinner i gaming er et komplekst tema.

Et av de andre motivene for å gjøre dette arrangementet er å skape norske kvinnelige forbilder for jenter som tenker på å starte med e-sport, eller som befinner seg i bredden.

Viktigheten av å ha gode forbilder å se opp til er viktig for å kunne bli god selv. Særlig jenter har stor nytte av å ha kvinnelige forbilder. Dette kan man lese om i artikkelenShe needs to see it to be it: The importance of same gender athletic role models” Dette er spesielt viktig når utøverne skal inn i ett mannsdominert felt, som de aller fleste kan være enige om at e-sport miljøet er. (Midgley et al., 2021)

Så det er nettopp dette vi vil gjøre med denne cupen. Jaja, det burde het turnering, men du får bare tro meg når jeg sier at det er en grunn til at det har blitt kalt for cup ;)

Vi vil skape kvinnelige forbilder for alle jentene, non binarys og trans jenter som sitter i salen. Jeg håper jeg fikk med meg alle nå, og om ikke så beklager jeg, da må du gjerne hjelpe en boomer med å få dette riktig. For å gjøre det enkelt skriver jeg jenter, og med dette så mener jeg alle som identifiserer seg som jenter uavhengig av deres biologiske kjønn.


Men uansett! Vi vil lage kvinnelige forbilder! Det er viktig for alle de som kommer etter, det er viktig å ha noen å se opp til, og det er viktig å vise at det finnes gode kvinnelige forbilder! Vi vil gjøre det spennende, jeg vil at det skal suge i magen, både for de som spiller, men også de som ser på! Alle skal føle at de er med på noe stort!

Vi starter som sagt den 6 april. Da kjører vi igang med digital cup. Du kan melde deg inn på denne linken: Da kommer du inn på Discord kanalen. Der gir du beskjed om du har et lag, eller om du trenger å settes sammen på et lag. (ps. Linken er kun aktiv i 7 dager, så funker den ikke så ta kontakt med meg på mail: cathrine@better-as.no

Det er ingen krav til at du er på et lag, eller rank, samma om du er iron eller radiant. Alle som identifiserer seg som jenter er hjertelig velkommen.

Her er målet å ha det gøy, treffe andre jenter med samme interesse. De som kommer til finalen, spiller finalen FYSISK i Asker Kulturhus den 27 april. kl. 12-18. Det skal jeg skrive mer om senere. For nå vil jeg informere om den digitale cupen! Vi ønsker å ha med så mange som mulig. Jo flere vi er, jo mer moro blir det!

Og ikke glem å sjekke ut jentecupen på gamer.no !

Del denne spennende nyheten med alle du kjenner! La oss sammen gjøre Jentecupen til en uforglemmelig opplevelse!
Kilde: Midgley, C., DeBues-Stafford, G., Lockwood, P., & Thai, S. (2021). She Needs to See it to be it: The Importance of Same-Gender Athletic Role Models. Sex Roles, 85(3-4), 142–160. https://doi.org/10.1007/s11199-020-01209-y


12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page