top of page

Hvorfor bør e-sport trenere få spillerne til å skrive stats?

Oppdatert: 3. jun. 2023


Før jeg startet på utdannelsen min innen akademisk e-sport hadde jeg ikke tenkt så mye over dette med stats, men etter en periode med å skrive stats på eget spill selv, og etter å ha dratt det inn i treningen til eget lag, ser jeg helt klart en utrolig nytte av denne kartleggingen.

Jeg sjekker stats etter hver eneste e-sport trening.

Hos mitt tidligere e-sport lag skriver spillerne stats kun under treninger eller om de spiller alle på laget sammen.

Det er for at tallene skal bli så eksakte som mulig. Vi vil ikke ha stats fra spill med random spillere fordi man vet aldri om de kommer på games med throwers som ødelegger spillet deres og dermed stats.

For meg som e-sport trener er det veldig betryggende å ha håndfaste tall å lene meg på når jeg skal ta avgjørelser. Jeg kan ha en formening om hvordan ting er, men når jeg ser på tallene så kan de enten bekrefte eller avkrefte hva jeg tror.

Jeg har gått på flere slike "blemmer" at jeg har trodd noe i eget spill , men når jeg har gått tilbake å sett på stats å sett at det jeg har hatt oppfatningen av, ikke har stemt.

Jeg er veldig nøye med å sjekke med stats fra spillerne, det det er det flere grunner til, men den viktigste er:

Jeg ber spillerne om å skrive stats, og da må jeg gi dem den respekten at jeg bruker dem aktivt.

Men selv om stats er viktig, må man stadig ta avgjørelser på hvor mye spillerene skal kartlegge. På sikt kan det oppleves slitsomt eller masete. Da kan det bidra til å øke totalbelastningen deres. Dette vil man unngå, så det et hele tiden en balansegang mellom behovet for informasjon og unngå at spillerne mister motivasjon.

Stats kan også brukes aktivt med spillerne. Motivasjonen hos spillere kan variere mye. Da kan stats være en god måte å vise fremgang og booste motivasjon.

Akkurat som at det kan være krevende for trenere å se de små nyansene og til tider fremgang, kan tallene hjelpe spillerne. Jeg gikk igjennom stats med den ene spilleren min, og til min overraskelse så hadde hun økt reaksjonstiden sin med hele 32 % etter målrettet trening! Det er helt sinnsykt mye, spilleren selv også ble veldig overrasket over tallene selv. Det viste også spilleren at det nyttet og trene på den måten hun gjorde, og at jobben hun la ned i e-sport treningen sin faktisk hjalp.


10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page