top of page

10 Tips til bedre søvn for esportutøvere
God søvnhygiene er utrolig viktig for esport utøvere.

Søvnen påvirker prestasjonen til esportutøvere i stor grad, og kan utgjøre forskjellen på vinn og tap i et viktig game.

Ironisk nok kan man jo egentlig si fordi når man er spent eller gruer/gleder seg til en kamp så kan det jo være vanskelig å falle i søvn. Noen kamper kan også foregå på natten, eller man må reise over tidssoner som tuller veldig med søvnen.

Men uansett hva som er årsaken til at man sliter med søvnen så er det viktig å gjøre de tiltakene man kan for å sikre best mulig søvn.

Manglende søvn har mange konsekvenser og her har du noen av dem: reduserte psykomotoriske funksjoner, redusert evne til selvregulering av følelser (tilting), følelse av nedstemthet, entusiasme (litt apatisk), lenger reaksjonsevne (som er essensielt for e-sport utøvere), økt forvirring, manglende overblikk i spillet.


Her er noen tiltak du kan gjøre:

  1. Vær i fysisk aktivitet.

  2. Ha rommet ditt til å sove i. Prøv å unngå å ha pcen på rommet ditt.

  3. Avslutt spill minst 1 time før du skal legge deg.

  4. Bruk gulfilter på pc som flux. (blåfargen fram pc skjerm imiterer lys fra solen, og senker produksjonen av melatonin.)

  5. Prøv å ha ca. 20 grader på soverommet.

  6. Ikke ligg i sengen for lenge etter du våkner

  7. Prøv å legge deg og stå opp til samme tid (også i helger.) Dette fungerer jo sjeldent om man står opp kl. 07 i ukedagene, så vil man gjerne sove litt lenger i helgene, men begrens da hvor lenge du sover utover dagen. Prøv å stå opp i 10-tiden.

  8. Unngå å se på sterkt lys om du våkner på natten.

  9. Unngå koffein etter kl. 17 (dette inkluderer energidrikk)

  10. Unngå å være sulten eller veldig mett rundt leggetid.

Om ikke disse tipsene hjelper kan det lønne seg å oppsøke lege for å gå medisinsk hjelp. Først utrede om det kan være noe medisinsk som er årsaken til at utøver ikke får sove. Altså om det er noen sykdommer, eller om det kan hjelpe med medisiner eller melatonin.

For flere sovetips kan du sjekke ut denne siden


17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page